©

Régi épületek szigetelése

Célorientált rendszermegoldások az utólagos építményszigeteléshez

Az építményszigetelés hatása és tartóssága különböző tényezőktől függ. Az egyik legfontosabb ide tartozó tényező a megfelelő szigetelőrendszer kiválasztása, a víz terhelő hatásától függően. Csak az igénybevétel megfelelő besorolása után válik lehetségessé a tartós és működőképes építményszigetelés elkészítése.

Legyen szó akár – szigetelt vagy szigetelés nélküli – vakolt vagy nyers lábazatról, ez az épületek egyik leginkább igénybevett része. A felszálló nedvesség és a sótartalmú fröcskölő víz mellett a mechanikai hatások is az igénybevétel részei. Különösen a sérült illetve hiányzó szigetelés okozhat jelentős károkat.

Ha a károsodott pincefalhoz nem lehet hozzáférni a ráépítések vagy a szomszédos beépítések miatt, akkor az utólagos belső szigetelés igazi alternatív megoldás lehet. Optimálisan összeillesztett termékrendszerek segítségével ilymódon akár kiváló minőségű lakótér is kialakítható.

Az utóbbi évtizedekben a falazat utólagos vízszintes szigetelése területén megjelent és bevált az injektáló eljárás. Egy hatékony, tiszta és mindenekelőtt kedvező árú eljárásról van szó. Ezen a területen a legújabb fejlesztés az újító krémtechnológia.

A felújító vakolatok fő feladata a WTA (Épületmegóvási és Műemlékvédelmi Tudományos Műszaki Munkaközösség) szerint a sók beágyazása és a száraz és sómentes felület biztosítása. A Remmers felújító vakolatrendszerei teljesen megfelelnek a WTA 2-9-05/D „Felújító vakolatrendszerek” című adatlapjában megfogalmazott követelményeknek.

Az injektálás módszerének segítségével még a nehezen hozzáférhető területek is biztonságosan és tartósan szigetelhetők. Legyen szó akár falazott vagy betonból készült pincékről, a Remmers mindig a megfelelő megoldást kínálja.

©

Az építményállag elemzése

Az építmény állagának szakszerű elemzése képezi minden fenntartható és gazdaságos helyreállítás alapját. A megfelelő helyreállítási koncepció kialakításához fel kell ismerni, méréstechnikailag meg kell határozni és dokumentálni kell az építményben keletkezett károk okát és mértékét. A középpontban főként a káros sók és az építőanyagban található nedvesség, továbbá az építésfizikai keretfeltételek állnak.

További információk

Régi épületek szigetelése

24 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 181001

Oldószermentes, egykomponensű szilárdító kovasavas (kovásító) koncentrátum

Termékszám 300801

Speciális alapozó

Termékszám 301408

Többfunkciós épületszigetelés Egyesíti a flexibilis, repedéseket áthidaló, ásványi alapú MDS szigetelőiszapok és a PMBC vastag bitumenes bevonatok tulajdonságait

Termékszám 2088830

Kiváló minőségű, repedéstáthidaló, műnyaggal módosított, kétkomponensű, bitumenes vastagbevonat polisztirollal

Termékszám 507101

Kiváló minőségű, filccel bevont, NBR-kaucsukalapú, prémium tömítőszalag

Termékszám 500301

Filccel bevont, öntapadó butil tömítőszalag

Termékszám 082301

Nagy teljesítményű, 3 rétegű védőlemez feszültségmentesítő funkcióval

Termékszám 043025

Rideg, ásványi, iszapolható vízszigetelő habarcs nagy szulfátállósággal

Termékszám 042925

Gyorsan kötő, nagy szulfátállóságú, iszapolható és spatulyázható(glettelhető) vízszigetelő habarcs

Termékszám 042625

Nagy szulfátállóságú vízszigetelő spatulyázóhabarcs

Termékszám 072755

Szilán bázisú krém, a felszálló falnedvesség vízszintes lezárásához

Termékszám 181310

Vízzel hígítható sziloxánkoncentrátum

Termékszám 687323

Akrilgél

Termékszám 687101

Rendkívül rugalmas, kétkomponensű PU-injektálógyanta, D-I (P)

Termékszám 687001

Rugalmas, egykomponensű, nedvesség jelenlétében reaktív PU-injektáló gyanta, D-I (P)

Termékszám 031220

Folyós, ásványi töltő- és injektálóhabarcs

Termékszám 040030

WTA szerinti előszóró habarcs

Termékszám 040120

WTA szerinti sótároló, pórusos alapvakolat nedvesség és só által terhelt falazatokra alkalmazott javítóvakolat-rendszerhez