Meeting©

Cégbemutató

Bemutatkozik a Remmers Ungarn

Cégünk

A Remmers Baustofftechnik több mint 50 éve egy sikeres, közepes méretű családi vállalkozás, mely mára már vezető az építőipari alapanyagok és a faipari felületkezelés területén.

A siker titka az, hogy Bernhard Remmers a kezdetektől fogva a személyes kapcsolatot kereste a vevőkkel és szállítókkal, időben felismerte a kivitelezésben rejlő problémákat, és cégét lassan, de biztosan egész Európában leányvállalatokkal rendelkező vállalattá építette ki.

A vállalkozás számára azóta is fontos, hogy munkatársaink a lehető legmagasabb színvonalon tudjanak az építőipar és a faipar által feltett minden kérdésre válaszolni, legyen szó pincéről vagy padlásról. Éppen ezért mindig is nagy hangsúlyt fektettünk munkatársaink folyamatos képzésére, fejlesztésére.

A Remmers termékek 25 éve elérhetők a magyar piacon. A kezdetek óta számtalan átalakuláson és változáson ment át a cég, melyekre ma már különböző korszakokként gondolunk vissza.

i_korszak_1.JPG©

I. korszak

A Remmers Ungarn Kft. története igazán kalandosan kezdődött 1995-ben. Akkor Szücs Martha Kft-jeként tartották számon a céget, bár a tulajdonosi viszonyok dokumentumok hiányában ma már kérdésesek. Az akkori munkatársak azonban úgy tudták, hogy Szücs Marha kettős állampolgárként, a Remmers Bauchemie Löningen alkalmazottja volt, megbízásukból - és finanszírozásukkal - alapította a Kft-t. A cégbejegyzést körülbelül egy éves előkészítés előzte meg.

1995. novemberében Vértesszőlősre jegyezték be a céget, azonban ez a telephely nem vált be, hiába volt az autópálya mellett, nem keresték fel az ügyfelek. Ezért 1997-ben a cég közelebb költözött a fővároshoz. Egy családi házat béreltek Budaörsön.

A váltás sikeresnek bizonyult, de az eredmények ellenére Martha és a Remmers viszonya megromlott és a Remmers Bauchemie hivatalosan is átvette a Remmers Ungarn Kft-t.

A képen: Részvétel a Thermo szakmai fórumon, 1997, Novotel Hotel

II. korszak

A sikeres telephely váltás után a munkatársak állományba kerültek, létszámbővítésre is sor került. Számos jelentős projektet sikerült megnyerni, főként a műemlékvédelem területe volt sikeres, komoly referenciamunkák készültek.

A megnövekedett forgalomhoz a meglévő raktár már kevésnek bizonyult.

1999-ben ismét költözésre került sor, azonban nem csak egy nagyobb raktárat bérelt a cég, hanem egy indokolatlanul nagy irodaszintet is, melynek felújítási költségét még a megnövekedett forgalom ellenére sem tudták kigazdálkodni, így az anyacég a leányvállalat működésének szüneteltetéséről döntött.

A képen: Részvétel a Color szakmai kiállításon, 1999, BME alula

ii_korszak_2.JPG©
Bernhard Remmers és családja Budapesten_2002_május.JPG©

III. korszak

A raktár megtartásával, de egy kisebb irodaterület bérlésével ugyanazon a telepen folytatódott a munka, a Forster Kft. égisze alatt, mint kizárólagos forgalmazó.

A korszak a faipari üzletág felfutását biztosította, de a kizárólagos importőr jog az építőipari anyagokra is vonatkozott. Ezért - különösen a műemlékvédelem területén - a korábban megszerzett pozíció jelentős részét sikerült megtartani, bár az árak miatt lényegesen kedvezőtlenebb feltételek mellett.

A képen: Berhard Remmers és családja Budapesten, 2002. május

IV. korszak

A 2008-as esztendő fordulópontot jelentett a német központú cég életében, hiszen ettől kezdve a Remmers Ungarn Kft. Kemler János vezetésével ismét leányvállalatként működik. Az új cégvezető számára nem voltak újak a Remmers termékek, hiszen korábban a forgalmazást bonyolító Forster Kft munkatársa volt.

Az új biatorbágyi telephely avatóján a résztvevők között az anyavállalat tulajdonosa és a környező országok képviselői is jelen voltak. A cég akkor a Tormásrét u. 12-be költözött, amit aztán 2016 nyarán a cég folyamatos bővülésének, fejlődésének köszönhetően kinőtt és ekkor költözött a jelenleg is látogatható telephelyére, a Tormásrét u. 2. szám alá. Ezt a telephelyet azóta nem csak bérlik, hanem 2019-ben meg is vásárolta a cég.

2017 decemberében elkezdődött a Bemutatóterem modernizálása dizájnerek segítségével. A munka folyamatos, hiszen a cél az, hogy az épület minden része szép és modern összképet alkosson, ahova ügyfeleink szívesen betérnek.

2018 sok szempontból kiemelkedő év volt a Remmers Ungarn életében. Októberben megalakult a FAMASZ - Faablakgyártók Magyarországi Szövetsége, melynek egyik szakmai alapítója a Remmers volt.

Szintén 2018 októberében a cég elérte az 1 milliárd forintos árbevételt. Ebben az évben ráadásul a magyar leányvállalat nyerte a "legjobban teljesítő" címet, amely egy holland utazással járt.

2020 márciusában elintult a Remmers lakossági vonala is. Lakossági termékeinket partnereink boltjaiban tudják megvásárolni.

A képen: Kemler János átveszi a 'Legjobban teljesítő leányvállalatnak" járó díjat 2018-ban

A legjobban teljesítő.JPG©

Szakterületeink