©

Vakolt homlokzatok

Időjárás elleni védelem és kialakítási lehetőség évszázadok óta

A vakolt homlokzat a leggyakrabban alkalmazott homlokzattípus. Ennek oka többek között a formabeli és színbeli sokoldalúság. A homlokzatokhoz a hagyományos habarcsvakolat mészből és cementből készül. Emellett létezik a hőszigetelő vakolat, amely hőszigetelő alapvakolatból és víztaszító ásványi alapú fedővakolatból áll. Ez az átlagos vastagságú, tömör falakhoz alkalmazott vakolattípus ötvözi a jó szigetelést a megfelelő építésfizikai tulajdonságokkal.

Régebben a vakolat az időjárás elleni védelemre szolgált, amellyel el tudták fedni a különböző építőanyagokat és optikailag egységes hatást tudtak elérni; ezt a vakolatot később főként az átváltoztató és alkalmazkodóképessége, valamint a számtalan alkalmazási lehetőség miatt választották és választják ma is. A vakolatok így a természetes színük mellett tetszőleges színtónussal színezhetők – vagy egy záró festékréteggel vagy a vakolatot átszínező pigmentekkel. A vakolóhabarcsok segítségével a homlokzatok felülete továbbá plasztikusan és ornamentálisan alakítható.

Számtalan oka és módja lehet a vakolt homlokzatok elöregedésének. Az időjárásváltozás pl. extrém módon megterheli a falszerkezetet. Repedések, víz okozta károk keletkeznek, és a vakolatrétegek részben vagy akár teljesen leválhatnak. A sötét területek, az anyagváltások helye, a párkányok, a nyílászárók keretei és a hasonló kiálló vakolatelemek, továbbá a különböző tágulási tulajdonságokkal és tömítő hatással rendelkező bevonatok különösen veszélyeztetettek.

A vakolt homlokzatok sokáig megóvhatók a jó kivitelezés, a konstruktív megoldások – pl. tetőkiállások, vízvető párkányok, kőlábazatok – és mindenek előtt a rendszeres karbantartás segítségével. Ehhez a Remmers megfelelő rendszereket kínál.

A szennyeződés elraktározza a nedvességet és a káros anyagokat, így megakadályozza az alapfelület kiszáradását. Ezért a szennyeződéseket mindig el kell távolítani. A tisztítás fontos szabálya: a lehető legkíméletesebben, a lehető legintenzívebben!

Az úgynevezett „Weichsegmente”, „puha szegmensek” beépítésével fejlesztettük ki a KSE-alapú elasztikus kőszilárdítókat, amelyek filmképzési hajlama jelentősen nagyobb, mint a hagyományos szilárdító termékeké. Az elasztikus Steinfestiger kőszilárdító termékek kiválóan alkalmazhatók a megóvásra érdemes vakolatok szerkezetének szilárdításához.

Az épületek változnak. A homlokzatokon idővel szennyeződések és a levegőből lerakódó káros anyagok tapadnak meg. Behatol a nedvesség. Ha felújítás válik időszerűvé, akkor a homlokzatokat rendszerint meg kell tisztítani. De ez általában nem elegendő.

A stukkóelemeknek köszönhetően a bevonat igazán különlegessé válik. Nemes és hagyományos művészi kézműves technikát képviselnek. Sok történelmi városképet az épületek stukkókkal díszített homlokzatai jellemeznek.

A moha, a gombák és az alga elleni hosszú távú megelőző védekezés érdekében a víztaszító felületképzés vagy a bevonatkészítés előtt felhordható egy folyékony algásodás elleni védelem. A védőszer „hatóanyagraktárt” képez az alapfelület alatt, és csak akkor fejti ki hatását, ha valóban szükséges. Így nagyon hosszú ideig hatékony védelmet nyújt.

A homlokzatfestékek az építmény színezése mellett védelmi funkciót is ellátnak. A festék úgy fejti ki hatását, hogy távol tartja az épülettől a nedvességet és a káros anyagokat, miközben megfelelő mértékben megőrzi a diffúziós képességét.

Vakolt homlokzatok

34 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 4953

Termékszám 0220

Vizes műanyagdiszperziós alapú habarcs feljavítószer

Termékszám 0400

WTA szerinti előszóró habarcs

Termékszám 0401

Sótároló, pórusos alapvakolat a WTA szerinti, nedvesség és só által terhelt falazatokra alkalmazott javítóvakolat-rendszerhez

Termékszám 0408

Ásványi finomvakolat

Termékszám 0671

Tenzidoldat szennyeződés, szennykéreg, por, olaj- & zsírlerakodás eltávolítására

Termékszám 0666

Tisztító paszta városi szennyeződések eltávolítására

Termékszám 1368

Festéklemaró és graffiti eltávolító

Termékszám 0676

Speciális tisztítószer a zöld elszíneződések eltávolítására teraszról, kövezetről és falazatról

Termékszám 0673

Baktericid, fungicid és algicid hatású kombinált termék, bezöldült és bezöldülésre hajlamos építőanyagok tisztítására ás alapozására

Termékszám 6438

Mély alapozó hidrofób és rögzítő hatással

Termékszám 0725

Vizes, hidrofóbizáló és szilárdító tulajdonságú mélyalapozó

Termékszám 2909

Termékszám 0642

Alapozó hidrofób hatással

Termékszám 1072

Erős rögzítő hatású ásványi alapozó

Termékszám 2810

Tapadóhíd és festék alacsony nedvszívó képességű ásványi aljzatokhoz

Termékszám 0517

Univerzális ragasztó és rögzítő habarcs

Termékszám 0519

Gyorsan kötő, filcezhető ragasztó- és javítóhabarcs