©

Történeti vakolatok helyreállítása

Az értékes építményállomány megóvása

A tradicionális anyagok és felhordási technikák alkalmazása a műemléki védelem alatt álló építmények restaurálása során az egyik alapkövetelmény. A restaurálás elsődleges célja a tradicionális anyagok használatától kezdve egészen a történelmi receptúrák objektumspecifikus visszaállításáig terjed, amennyiben a só és a nedvesség káros hatásai nem túl fenyegetőek.

A Remmers Historic-Mörtel habarcsrendszerével újra visszaállítható a habarcs összetétele. Ez szinte minden történelmi receptúra esetében igaz: a száraz mészszemcsés habarcstól kezdve a római cementen és a klasszicista stílusú kővakolatokon keresztül egészen a 20. század közepén elterjedt zúzott tégla alapú betonig. Mindenkor az egyenként elvégzett elemzéseken, valamint - a műemlékfenntartás területén immár 60 éves aktív tevékenységünkből származó -szerteágazó tapasztalatunk alapján készítjük el a megfelelő receptúrát. Ezt a tudásunkat mindazok rendelkezésére bocsátjuk, akik küzdenek a történelmi vakolatok szerkezetének és receptúrájának elvesztése és ezzel együtt a történelmi habarcsok elvesztése ellen.

Történeti vakolatok helyreállítása

6 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 057420

Objektumspecifikus receptúrájú, szórt vakolat

Termékszám 057525

Objektumra specifikusan receptúrázott alapvakolat

Termékszám 057625

Épületspecifikus receptúrával készülő fedővakolat

Termékszám 054335

Alapkeverék ("szárazra-oltott", cementmentes homok-mész habarcs) műemléki habarcs és vakolat készítésére a helyi adalékanyagok hozzáadásával

Termékszám 049025

NHL 5-ös alapú felső vakolat

Termékszám 049125

NHL 5 alapú alapvakolat