Sómentesítő vakolat

Nedvesség kivonás és sótalanítás az építmény állagának megóvásáért

Ha a sótartalom mértéke kiemelkedően magas, a felülethez közeli részeken a sótartalom csökkentése érdekében ajánlatos a tartós egy- vagy kétrétegű felújító vakolatrendszerek alternatívájaként áldozati vakolatokkal vagy más néven Kompressenputz nevű sómentesítő vakolatokkal dolgozni.

A só fajtájától és mennyiségétől függően egy ilyen vakolat hosszú élettartamú. A sómentesítő vakolatok valóban kivonják a nedvességet, páraáteresztők és kapillárisan aktívak.

©

A Remmers Kompressenputz nevű sómentesítő vakolat 60% feletti pórustérfogatával jelentősen nagyobb pórustérfogatú az általánosan használt sómegkötő hatású vakolatoknál. A felújító vakolattól eltérően ennél a vakolattípusnál lemondtunk a víztaszító szemléletről a nedvesség és a sók kivonása érdekében. A Kompressenputz nevű vakolatban így elegendő hely van a sók beágyazódásának, illetve a nedvesség szállításának, ezáltal pedig az áldozati vakolat esetében az „áldozás” időpontja hosszú ideig elodázható. A Remmers Kompressenputz alkalmas nedves vagy a sók miatt károsodott falfestmények javítására is.

Sómentesítő vakolat

1 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 107716

Sótároló /áldozati vakolat só betárolásához a WTA szerint