Térfogati stabilizálás

A porladás mértékének csökkentése egyedülálló duzzadásgátló termékünkkel

Sok terméskő tartalmaz duzzadóképes agyagásványokat. Ezek általában rétegszilikátok, amelyek felépítése megegyezik a bükk felépítésével. A rétegszilikátok elektrokémiai „mágneses hatásuk” alapján már kis nedvesség esetén is képesek vizet raktározni és leadni a „könyv oldalai”, azaz a köztes rétegeik között.

Ennél a folyamatnál az egyes rétegcsomagok harmónikaszerűen szétfeszülnek, illetve nedvesség leadásakor újra összehúzódnak. A kő szerkezetén belül romboló feszültség keletkezik. Az ilyen károsító folyamat esetében higrikus duzzadásról vagy zsugorodásról beszélünk. Az Antihygro duzzadásgátló hatásmechanizmusa az agyagásványok „kikapcsolásán” alapul. Az Antihygro duzzadásgátlóval történő kezelés során „blokkoljuk” a „mágneses hatásért” felelős, pozitív töltésű fémionokat a köztes rétegekben, ennek eredményeképpen pedig egyértelműen csökken a higrikus duzzadás mértéke, miközben a kőzetre jellemző többi szokásos paraméter nem változik.

A hatékonyság még jobban növelhető egy vizes alapú utókezelés segítségével a Remmers impregnálószerekkel vagy a szilikongyanta alapú lazúrokkal. Az alapfelület ilyen módú víztaszító kialakításával akár 95%-kal is csökkenthető a felületen a folyó víz felvétele, így ez a folyó víz már nem lehet kiváltó oka a higrikus duzzadásnak.

Térfogati stabilizálás

1 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 061605

Duzzadáscsökkentő agyagos-ásványi szerkezetű terméskövekhez