©

Öntvénykészítés

Szilikon formázómasszák az eredeti tökéletes utánzásához

Számtalan legitim oka van annak, miért szükséges az értékes eredeti alkotásról sablont készíteni: aki a vázlatait sokszorosítani szeretné – a restaurátortól kezdve a régészeken és a múzeumok kurátorain keresztül egészen a művészekig –, mind szilikon formázómasszával dolgozik.

A Remmers Silicon AFM terméke egy kimagaslóan elasztikus, kondenzációs térhálósított, nagy beszakító szilárdságú szilikon formázómassza, melyet speciálisan az univerzálisan alkalmazható öntőformákhoz fejlesztettünk ki. Kiváló ábrázolási pontosság jellemzi és bármilyen nehézségi szintű formázáshoz használható. Nagy rugalmasságának és jó leválási tulajdonságainak köszönhetően az anyag könnyen leválasztható a modellről, így maximális formázóképesség és pontosság jellemzi. A stabilitás növelése érdekében Verdichtungsadditiv AFM adalékanyag hozzáadásával csökkenthető a Silicon AFM formázómassza folyóképessége, így bőrszerű formák előállítása is lehetséges kenéssel a nem sík, illetve függőleges formafelületeken a formázómassza lefolyása, illetve leülepedése nélkül.

A forma különböző anyagokkal kiönthető. Másolatkészítéshez rendszerint folyékony habarcs/stukkóhabarcs használható.

  • Restauriermörtel GF restaurálóhabarcs
  • Stuckmörtel GF stukkóhabarcs
  • Stuckmörtel GF RZ stukkóhabarcs (történelmi minta alapján római cement-habarcs alapon)

A szilikon formázómassza feltöltéséhez használhatók más anyagok is, például gipsz, agyag, viasz, önthető gyanta, továbbá poliészter és poliuretán. Meg kell jegyeznünk, hogy az önthető gyantákkal korlátozott a formázhatóság.

Öntvénykészítés

3 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 073605

Önthető, szobahőmérsékleten térhálósodó, kétkomponensű, szilikon formázó vegyület

Termékszám 073881

A Silicon AFM folyóképességének módosítására szolgáló adalékanyag

Termékszám 058805

Önthető, ásványi kőkiegészítő habarcs