Homlokzatfestés

Bevonatrendszerek vakolatra – Tökéletes védelem, klasszikus vagy modern stílusban

A homlokzatfestékek az építmény színezése mellett védelmi funkciót is ellátnak. A festék úgy fejti ki hatását, hogy távol tartja az épülettől a nedvességet és a káros anyagokat, miközben megfelelő mértékben megőrzi a diffúziós képességét. Ezeket a feladatokat különböző festéktípusok látják el.

A hagyományos szilikát- vagy ásványi alapú festékeket, pl. a Remmers Color SH (Silikatfarbe D, szilikátfestéket) a minőségi kialakítás és az elnyűhetetlenség mítosza lengi körül. Ennek oka a vízüveg ásványi alapú kötőanyag, továbbá a számtalan alkalmazási példa a híres műemlék épületekben, különösen a korai modern korban.

A szilikongyanta festékek, pl. a Remmers Color LA (Siliconharzfarbe LA) kiemelkedő tulajdonsága a mikroporózus szerkezetén alapszik. Ez megmutatkozik a festékek jellemző értékeinél is. A diffúziós ellenállás értéke kb. 150. Ez egy egyértelműen 0,10 m alatti sd-értéknek felel meg, amely megfelel a leggyakrabban használt egykomponensű szilikátfestékeknek. Ezeknél a festékeknél kifejezetten alacsony a kapilláris vízfelvétel, így egy úgynevezett „Gore-tex” réteget képeznek a vakolt homlokzaton. A teljes fedőfestés mellett lazúr rendszerek használata is lehetséges: Remmers Color LA Fill Historic (Historic Schlämmlasur iszapoló lazúr) és Color LA Historic (Historic Lasur lazúr)

Homlokzatfestés

5 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 640005

"Valódi" szilikongyanta festék felületvédelemmel algákra és gombákra érzékeny felületekhez

Termékszám 062405

Ásványi alapozó hidrofobizáló és szilárdító hatással

Termékszám 063013

Ásványfesték kvarcit struktúrával

Termékszám 647605

Féllazúros "valódi" szilikongyanta festék