©

Vakolt homlokzatok

Időjárás elleni védelem és kialakítási lehetőség évszázadok óta

A vakolt homlokzat a leggyakrabban alkalmazott homlokzattípus. Ennek oka többek között a formabeli és színbeli sokoldalúság. A homlokzatokhoz a hagyományos habarcsvakolat mészből és cementből készül. Emellett létezik a hőszigetelő vakolat, amely hőszigetelő alapvakolatból és víztaszító ásványi alapú fedővakolatból áll. Ez az átlagos vastagságú, tömör falakhoz alkalmazott vakolattípus ötvözi a jó szigetelést a megfelelő építésfizikai tulajdonságokkal.

Régebben a vakolat az időjárás elleni védelemre szolgált, amellyel el tudták fedni a különböző építőanyagokat és optikailag egységes hatást tudtak elérni; ezt a vakolatot később főként az átváltoztató és alkalmazkodóképessége, valamint a számtalan alkalmazási lehetőség miatt választották és választják ma is. A vakolatok így a természetes színük mellett tetszőleges színtónussal színezhetők – vagy egy záró festékréteggel vagy a vakolatot átszínező pigmentekkel. A vakolóhabarcsok segítségével a homlokzatok felülete továbbá plasztikusan és ornamentálisan alakítható.

Számtalan oka és módja lehet a vakolt homlokzatok elöregedésének. Az időjárásváltozás pl. extrém módon megterheli a falszerkezetet. Repedések, víz okozta károk keletkeznek, és a vakolatrétegek részben vagy akár teljesen leválhatnak. A sötét területek, az anyagváltások helye, a párkányok, a nyílászárók keretei és a hasonló kiálló vakolatelemek, továbbá a különböző tágulási tulajdonságokkal és tömítő hatással rendelkező bevonatok különösen veszélyeztetettek.

A vakolt homlokzatok sokáig megóvhatók a jó kivitelezés, a konstruktív megoldások – pl. tetőkiállások, vízvető párkányok, kőlábazatok – és mindenek előtt a rendszeres karbantartás segítségével. Ehhez a Remmers megfelelő rendszereket kínál.

A szennyeződés elraktározza a nedvességet és a káros anyagokat, így megakadályozza az alapfelület kiszáradását. Ezért a szennyeződéseket mindig el kell távolítani. A tisztítás fontos szabálya: a lehető legkíméletesebben, a lehető legintenzívebben!

Az úgynevezett „Weichsegmente”, „puha szegmensek” beépítésével fejlesztettük ki a KSE-alapú elasztikus kőszilárdítókat, amelyek filmképzési hajlama jelentősen nagyobb, mint a hagyományos szilárdító termékeké. Az elasztikus Steinfestiger kőszilárdító termékek kiválóan alkalmazhatók a megóvásra érdemes vakolatok szerkezetének szilárdításához.

Az épületek változnak. A homlokzatokon idővel szennyeződések és a levegőből lerakódó káros anyagok tapadnak meg. Behatol a nedvesség. Ha felújítás válik időszerűvé, akkor a homlokzatokat rendszerint meg kell tisztítani. De ez általában nem elegendő.

A stukkóelemeknek köszönhetően a bevonat igazán különlegessé válik. Nemes és hagyományos művészi kézműves technikát képviselnek. Sok történelmi városképet az épületek stukkókkal díszített homlokzatai jellemeznek.

A moha, a gombák és az alga elleni hosszú távú megelőző védekezés érdekében a víztaszító felületképzés vagy a bevonatkészítés előtt felhordható egy folyékony algásodás elleni védelem. A védőszer „hatóanyagraktárt” képez az alapfelület alatt, és csak akkor fejti ki hatását, ha valóban szükséges. Így nagyon hosszú ideig hatékony védelmet nyújt.

A homlokzatfestékek az építmény színezése mellett védelmi funkciót is ellátnak. A festék úgy fejti ki hatását, hogy távol tartja az épülettől a nedvességet és a káros anyagokat, miközben megfelelő mértékben megőrzi a diffúziós képességét.

Vakolt homlokzatok

31 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 022001

Vizesbázisú polimerdiszperziós alapú habarcsjavító

Termékszám 040030

WTA szerinti előszóró habarcs

Termékszám 040120

WTA szerinti sótároló, pórusos alapvakolat nedvesség és só által terhelt falazatokra alkalmazott javítóvakolat-rendszerhez

Termékszám 040825

Ásványi finomvakolat

Termékszám 067105

Tenzidoldat szennyeződés, szennykéreg, por, olaj- & zsírlerakodás eltávolítására

Termékszám 066601

Tisztító paszta városi szennyeződések eltávolítására

Termékszám 136801

Festéklemaró & graffiti eltávolító

Termékszám 067603

Speciális tisztítószer a zöld elszíneződések eltávolítására teraszról, kövezetről és falazatról

Termékszám 067305

Baktericid, fungicid és algicid hatású kombinált termék, bezöldült és bezöldülésre hajlamos építőanyagok tisztítására ás alapozására

Termékszám 072505

Vizes, hidrofóbizáló és szilárdító tulajdonságú mélyalapozó

Termékszám 107205

Erős rögzítő hatású ásványi alapozó