Fugázás

A megfelelő fuga a nyers falazatban

A téglahomlokzatban a hézagok aránya maximum 20% lehet. A hézagok formája és színe jelentősen meghatározzák a homlokzat külső megjelenését. Az építményben található hézagoknak további műszaki funkciójuk is van. A téglahomlokzatok funkcionalitását és tartósságát jelentősen befolyásolják a hézagok fizikai, mechanikai és mindenek előtt a nedvességtechnikai tulajdonságai.

Az intakt fugahálózat alapkövetelmény a záporeső ellen szigetelt homlokzathoz. A behatoló nedvesség miatt a fagy fokozott igénybevételt jelent és a hőszigetelés mértéke is csökken – mindkettő veszélyt el kell kerülni. A Remmers Fugenmörtel fugázóhabarcsok a kötőanyagrendszerek, szemcseméretek és szilárdságértékek széles spektrumát ölelik át, továbbá a színekkel és a hidrofil vagy hidrofób jelleggel kapcsolatban is választási lehetőséget nyújtanak. Így egyedileg választhatók ki egy adott individuális alkalmazási területnek és a speciális követelményeknek megfelelően.

Remmers iszap állagú fugázóhabarcs téglára

A Remmers téglára alkalmazható iszap állagú fugázóhabarcsa alapvetően két elemből áll:

 • A hézagok felújítása egy finomszemcsés szulfát-rezisztens, feljavított iszap állagú habarccsal a régi hézag kiüregelése nélkül.
 • A homlokzat víztaszító bevonatolása.
Az iszap állagú habarccsal feltöltött hézagok esetében – a habarcs minőségétől és a speciális felhordási technikától függően – kiemelkedően jól és tartósan tapadnak az élek. Az eljárás igazán gazdaságos, hiszen nincs szükség a régi fugák kiüregelésére, és a fugák kivésésére és kivágására szintén nem kell időt szakítani; továbbá a kövek élei sem sérülhetnek meg. A hagyományos fugázáshoz képest a habarcs hézagokba juttatása is sokkal kevesebb ráfordítással jár. További előnye: még a szűk hézagok és a kis repedések is szorosan lezárhatók a habarcs segítségével. Ki kell emelnünk: A hagyományos új hézagkitöltőkhöz képest közel 25%-os idő- és költségmegtakarítás érhető el, miközben az eredmény tartósabb lesz.

 • Előzetes impregnálás

  Vastagon hordja fel a Funcosil SNL-t nyomásmentesen felületszóró segítségével elárasztásos eljárással.

 • Iszap állagú habarcs felhordása

  Kb. négy nap múlva hordja fel az FM FS fugázóhabarcsot / hézagoló iszap állagú fugázóhabarcsot gumírozott glettelő kanállal. Erőteljes lehúzással távolítsa el a felesleget.

 • Tömörítés és kiegyenlítés

  Végül piros szivacsos simítóval tömörítse és egyenlítse ki az iszap állagú habarcsot.

 • Utólagos tisztítás

  Az iszapolás után kb. 30-60 perc elteltével tisztítsa meg a felületet ferdevágású szivacsos simító (ferde lehúzó) segítségével.

 • Végső tisztítás

  A keményedés kezdeti stádiumában végezze el a végső tisztítást tiszta vízzel.

 • Utólagos impregnálás

  8 nap elteltével végezzen utólagos impregnálást a száraz homlokzat teljes felületén Funcosil SNL termékkel.

Fugázás

5 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 060201

Színtelen, hidrofóbizáló, oldószeres szilán/ sziloxán alapú impregnáló

Termékszám 106525

Mész-cement felújító fugahabarcs

Termékszám 102225

Trassz-mész-cement fugázóhabarcs

Termékszám 043525

Habarcs téglafugához

Termékszám 104625

Cementmentes fugakitöltő habarcs