©

Csapóeső elleni védelem

Biztosan és fenntarthatóan a nedvesség ellen

Biztos védelem a száraz falazatért

A víz központi szerepet játszik az ásványi alapú építőanyagok elporladásában. A hidrofobizáló impregnálás célja pl. az esővíz vagy fröccsenő víz esetén okozott kapilláris vízfelvétel egyértelmű csökkentése. Ez egy észszerű megelőző (profilaktikus) intézkedés, ha a csapadék vagy a fröccsenő víz kapilláris felvétele káros folyamatot idéz elő vagy gyorsít fel, illetve már megfigyelhetők a károkozás nyomai. A nedvességtartalom csökkentése továbbá a homlokzat falazatának hőszigetelését is javítja. A Funcosil víztaszító felületképzésnek köszönhetően megóvható a tégla a károktól, és értékes energia takarítható meg.

A hidrofobizáló impregnálás hatása – a hatóanyagok összetételétől függetlenül – a pórusok fala és a behatoló vízmolekulák közötti adhéziós erők csökkentésén alapul. A kölcsönhatás ilyen módon történő csökkentése miatt a domináns kapilláris szívó hatás rendszerint kapilláris depresszióvá alakul. Az organoszilikon alapon felépített víztaszító felületképző szerek változatainak és tulajdonságainak széles a palettája. A választást épp ezért az alapfelület követelményeihez kell igazítani. Régebben a víztaszító felületképző szerek mind folyékonyak voltak, ezért a gyenge szívóképességű téglához kevésbé voltak alkalmazhatók. A Remmers megoldotta ezt a problémát a Funcosil FC krémtechnológiával, amely valamennyi alapfelületen elegendő időt hagy a szükséges mennyiségű védőanyag felvételéhez.

©

Víztaszítás és gőzáteresztő képesség – nem ellentétes fogalmak

Milyen hatása van a víztaszító felületképzésnek?

Ha egy vékony kémcsövet belemártunk egy medencébe, a ható kapilláris erő miatt a vízszint megemelkedik a kémcsőben. Ha azonban a kémcsövön víztaszító felületet hozunk létre, akkor ellentétes hatást váltunk ki; a vizet többé nem „szívja be” a kémcső, hanem inkább kinyomja.

Mivel a Funcosil impregnálás egy molekuláris, 1 és 100 nanométer közötti tartományba eső rétegének ez az eredménye a pórus falán, a gőzáramlás tulajdonképpen nem korlátozódik. A diffúziós képesség továbbra is teljes mértékben fennáll.

Csapóeső elleni védelem

5 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 071101

Szilánalapú hidrofóbizáló impregnálókrém

Termékszám 060201

Színtelen, hidrofóbizáló, oldószeres szilán/ sziloxán alapú impregnáló

Termékszám 060405

Színtelen, hidrofibizáló, szilán-/sziloxánalapú impregnáló, speciálisan oldószerre érzékeny építőanyagokhoz és csatlakozásokhoz

Termékszám 061405

Szilán-/sziloxánalapú, hidrofobizáló impregnáló, vizes emulzió formájában