©

Régi épületek

Újjászületett téglahomlokzatok – A rendszerbe integrált értékmegőrzés

A tégla az emberiség egyik legrégebbi építőanyaga. A téglahomlokzat azonban nemcsak téglákból áll, hanem a téglák közötti hézagokból is. A károk keletkezésének alapja lehet, ha valamelyik építőanyagba sok nedvesség jut. A Remmers védelmi rendszer tartós védelmet nyújt a behatoló nedvességgel szemben, és garantálja a maximális tartósságot.

A vakolt homlokzat a leggyakrabban alkalmazott homlokzattípus. Ennek oka többek között a formabeli és színbeli sokoldalúság. A homlokzatokhoz a hagyományos habarcsvakolat mészből és cementből készül. Emellett létezik a hőszigetelő vakolat, amely hőszigetelő alapvakolatból és víztaszító ásványi alapú fedővakolatból áll. Ez az átlagos vastagságú, tömör falakhoz alkalmazott vakolattípus ötvözi a jó szigetelést a megfelelő építésfizikai tulajdonságokkal.

A téglától és a modern építőanyagoktól eltérően a terméskő esetében nemcsak a kövek formája, színe és felületi minősége különböző, hanem a fizikai és kémiai tulajdonságaik is jelentősen különböznek. Épp ezért különösen fontos az állag hosszú távú megőrzése érdekében az eredeti anyag megóvása és a javításhoz felhasznált új anyagok összehangolása. A Remmers Steinfestiger nevű kőszilárdító termékünket világszerte használják a történelmi szempontból értékes kultúrjavak megóvásához.

A Fachwerk stílusú épületek gondozása, az építmény védelme régebben nem okozott problémát, és a ház lakói és tulajdonosai, továbbá a kézművesek magától értetődő feladatuknak tekintették ezt. Manapság nőttek a kényelmes lakókörnyezettel kapcsolatos követelmények – ezzel ellentétben nincs már meg a „Fachwerk” épületszerkezettel kapcsolatos régi tapasztalati tudáskincs és know-how. Ennek következtében a Fachwerk épületeken számtalan károsodás keletkezett. A Remmers Fachwerk felújító rendszerével első ízben sikerült teljesen pótolni ezt a hiányt.

Régi épületek

59 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 526501

Termékszám 022001

Vizes műanyagdiszperziós alapú habarcs feljavítószer

Termékszám 210005

Folyékony védőszer-koncentrátum a könnyező házigomba ellen falazatban

Termékszám 040030

WTA szerinti előszóró habarcs

Termékszám 040120

WTA szerinti sótároló, pórusos alapvakolat nedvesség és só által terhelt falazatokra alkalmazott javítóvakolat-rendszerhez

Termékszám 040825

Ásványi finomvakolat

Termékszám 067505

Savas tisztítószer

Termékszám 067201

Savas tisztítószer

Termékszám 067105

Tenzidoldat szennyeződés, szennykéreg, por, olaj- & zsírlerakodás eltávolítására

Termékszám 066601

Tisztító paszta városi szennyeződések eltávolítására

Termékszám 136801

Festéklemaró & graffiti eltávolító

Termékszám 067601

Speciális tisztítószer a zöld elszíneződések eltávolítására teraszról, kövezetről és falazatról

Termékszám 067305

Baktericid, fungicid és algicid hatású kombinált termék, bezöldült és bezöldülésre hajlamos építőanyagok tisztítására ás alapozására

Termékszám 072505

Vizes, hidrofóbizáló és szilárdító tulajdonságú mélyalapozó

Termékszám 107205

Erős rögzítő hatású ásványi alapozó

Termékszám 281005

Tapadóhíd és festék alacsony nedvszívó képességű ásványi aljzatokhoz

Termékszám 051725

Univerzális ragasztó és rögzítő habarcs