©

Régi épületek

Újjászületett téglahomlokzatok – A rendszerbe integrált értékmegőrzés

A tégla az emberiség egyik legrégebbi építőanyaga. A téglahomlokzat azonban nemcsak téglákból áll, hanem a téglák közötti hézagokból is. A károk keletkezésének alapja lehet, ha valamelyik építőanyagba sok nedvesség jut. A Remmers védelmi rendszer tartós védelmet nyújt a behatoló nedvességgel szemben, és garantálja a maximális tartósságot.

A vakolt homlokzat a leggyakrabban alkalmazott homlokzattípus. Ennek oka többek között a formabeli és színbeli sokoldalúság. A homlokzatokhoz a hagyományos habarcsvakolat mészből és cementből készül. Emellett létezik a hőszigetelő vakolat, amely hőszigetelő alapvakolatból és víztaszító ásványi alapú fedővakolatból áll. Ez az átlagos vastagságú, tömör falakhoz alkalmazott vakolattípus ötvözi a jó szigetelést a megfelelő építésfizikai tulajdonságokkal.

A téglától és a modern építőanyagoktól eltérően a terméskő esetében nemcsak a kövek formája, színe és felületi minősége különböző, hanem a fizikai és kémiai tulajdonságaik is jelentősen különböznek. Épp ezért különösen fontos az állag hosszú távú megőrzése érdekében az eredeti anyag megóvása és a javításhoz felhasznált új anyagok összehangolása. A Remmers Steinfestiger nevű kőszilárdító termékünket világszerte használják a történelmi szempontból értékes kultúrjavak megóvásához.

A Fachwerk stílusú épületek gondozása, az építmény védelme régebben nem okozott problémát, és a ház lakói és tulajdonosai, továbbá a kézművesek magától értetődő feladatuknak tekintették ezt. Manapság nőttek a kényelmes lakókörnyezettel kapcsolatos követelmények – ezzel ellentétben nincs már meg a „Fachwerk” épületszerkezettel kapcsolatos régi tapasztalati tudáskincs és know-how. Ennek következtében a Fachwerk épületeken számtalan károsodás keletkezett. A Remmers Fachwerk felújító rendszerével első ízben sikerült teljesen pótolni ezt a hiányt.

Régi épületek

60 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 526501

Termékszám 022001

Vizes műanyagdiszperziós alapú habarcs feljavítószer

Termékszám 210005

Folyékony védőszer-koncentrátum a könnyező házigomba ellen falazatban

Termékszám 040030

WTA szerinti előszóró habarcs

Termékszám 040120

WTA szerinti sótároló, pórusos alapvakolat nedvesség és só által terhelt falazatokra alkalmazott javítóvakolat-rendszerhez

Termékszám 040825

Ásványi finomvakolat

Termékszám 067505

Savas tisztítószer

Termékszám 067201

Savas tisztítószer

Termékszám 067105

Tenzidoldat szennyeződés, szennykéreg, por, olaj- & zsírlerakodás eltávolítására

Termékszám 066601

Tisztító paszta városi szennyeződések eltávolítására

Termékszám 136801

Festéklemaró & graffiti eltávolító