©

Burkolat alatti szigetelések

DIN 18534 – új szigeteléssel kapcsolatos szabvány a belső terek szigeteléséhez

Az építményszigeteléssel kapcsolatos új szabványsorozat bevezetésével az évek óta bevált több rétegű szigetelés is bekerült a szabványba. Az ilyen jellegű nedvesség elleni védelemmel kapcsolatos tervezési és kivitelezési alapelveket mostantól a DIN 18534 „Belső tér szigetelése” [„Innenraumabdichtung”] című szabvány szabályozza.

A földdel érintkező építményszigeteléssel kapcsolatos új szabályozással megegyező módon a tervezési alapelveket a DIN 18534 esetében is a szabvány 1. része tartalmazza. A szabvány többi része (2–6. rész) az anyagspecifikus szabályozások mellett részletes kivitelezési információkat tartalmaz az adott szigetelési építési módokkal.

A DIN 18534 szabvány 3. részében határozzák meg a folyékonyan felhordandó szigetelőanyagokkal történő szigetelés követelményeit. Itt a polimer diszperziók (tömítőanyagok) mellett a repedésáthidaló ásványi alapú szigetelőiszapokkal történő szigetelési módokra is kitérnek.

A Remmers rugalmas, polimerrel modifikált MB 2K vastagbevonata teljesíti az új DIN 18534 szabvány valamennyi előírását. A szövegkasírozott Fugenband VF sorozat fugázószalagjaival együtt a Remmers így egy minden területen engedélyezett rendszert kínál a kerámia burkolatok alatti nedvesség elleni védelemhez.

©

Az MB 2K hatékonysága a több rétegű szigetelésekben

Az MB 2K rendszer egyszerű felépítésének köszönhetően anyag és idő takarítható meg. Legyen szó akár iszapoló, akár glettelő eljárásról – az MB 2K új változata a jól alakítható állaga miatt nagyon egyszerűen és egyenletesen, sima felület kialakításával felhordható a szigetelendő felületre.

Az új kötőeljárás ezen felül lehetővé teszi a kevés várakozási időt. Már 4 óra elteltével olyan szintű reakció alakul ki, hogy problémamentesen végezhetők a következő megmunkálási lépések.

Erre bizonyítékul szolgál:

  • A Remmers Műszaki Ügyfélszolgálat (RTS) által végzett számtalan alkalmazástechnikai vizsgálat
  • Általános építésfelügyeleti vizsgálati bizonyítvány az MB 2K több rétegű szigetelésként történő alkalmazásához

Burkolat alatti szigetelések

8 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 3008

Speciális alapozó

Termékszám 3014

Többfunkciós épületszigetelés Egyesíti a flexibilis, repedéseket áthidaló, ásványi alapú MDS szigetelőiszapok (AbP a PG-MDS/FPD szerint) és a PMBC vastag bitumenes bevonatok tulajdonságait (U-jelentés a DIN EN 15814 szerint)

Termékszám 5071

A ZDF (Német Építőipar Központi Szövetsége) - Műszaki Adatlapja szerinti prémium minőségű fugaszigetelő szalag , amely egy hőre lágyuló elasztomerrel (TPE) bevont, keresztirányban rugalmas és hosszirányban nem nyúló polipropilén fátyol.

Termékszám 0445

Rugalmas tömítő iszapolóhabarcs 1K

Termékszám 2856

Könnyű, rugalmas csemperagasztó

Termékszám 2819

Rugalmas csemperagasztó

Termékszám 3005

Folyékony késleltető MB 2K -hoz

Termékszám 2817

Flexibilis csemperagasztó