Rendszerek repedések javításához

A használhatóság és a funkcionalitás helyreállítása

A beton építmények nagyrészt a repedések és üregek miatt károsodnak, amelyek lehetővé teszik, hogy a káros anyagok behatoljanak az épület testébe. Ezek a káros hatások negatívan befolyásolják a beton funkcionalitását, és ezáltal jelentősen csökkentik az építmény teherbírását.

Ha az épület vasbeton építési móddal megrendelt, tervezett és kivitelezett, akkor elkerülhetetlen a repedések képződése a teherhordó és nem teherhordó építőelemeken.

A beágyazott vasalás csak akkor kezdi felvenni a húzóerőt, ha a beton már megrepedezett. A tervezőnek három tervezési alapelv segítségével lehetősége van a repedések képződésének megakadályozására, a sok kicsi, kárt nem okozó repedés engedélyezésére vagy kevésbé nagy repedések tervezésére, amelyeket utólag le kell zárni. Ezeket a tervezési alapelveket körültekintően az adott építmény használati körülményeihez kell igazítani. A repedések utólagos lezárása szintén alapos tervezést igényel.

A nem tervezett repedések kialakulása és helyreállítása során döntő jelentősége van a repedés kialakulásának okának. A repedések képződésére a beton anyagspecifikus paraméterei mellett az utólagosan kialakult igénybevétel, a süllyedés vagy a használati cél változása vannak hatással. A helyreállítás sikeréhez a repedés kialakulásának oka mellett feltétlenül tudni kell azt is, milyen állapotú a repedés, és hogy mozgásban van-e a repedés.

A repedések lezárásához a feltöltés módszerének alkalmazása azt a célt szolgálja, hogy gátolja, illetve megakadályozza a betont és az acélt károsító anyagok bejutását. A visszatérő repedések okánál abból kell kiindulni, hogy a repedés újra kialakul, csak a szélessége nem akkora mértékű, hogy kárt okozzon. A repedések feltöltéssel történő lezárása nem tekinthető erőzáró kötésnek.

Az erőzáró kötés kialakításakor a repedések oldalát úgy töltik fel hidraulikus kötésű vagy polimer repedéskitöltő anyagokkal, hogy az építőelemben újra kialakulnak a nyomó-, húzó-, vagy tolóerők. Ez az eljárás csak az olyan repedéseknél alkalmazható, amelyeknél a repedés kialakulásának oka nem ismétlődő.

A korlátozottan táguló feltöltés esetén a repedések oldalát elasztikus polimer repedéskitöltő anyaggal töltik fel úgy, hogy tágulóképes legyen. Ez az eljárás főként olyan repedések kitöltéséhez alkalmazható, amelyeknél a repedés kialakulásának oka ismétlődő.

Remmers rendszermegoldások

Az injektálás ABC-je

Az injektálás módszerével kapcsolatban a katalógusunkban talál további információkat.

Rendszerek repedések javításához

6 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 6871

Nyújtható 2 Komp. poliuretán (PU) injektálógyanta

Termékszám 6876

SPUR 2K

Termékszám 6870

Rugalmas 1 komp. poliuretán (PU) injektáló gyanta

Termékszám 6872

Rideg 2 komp. epoxi (EP) injektálógyanta

Termékszám 0944

Rideg 2 komp. epoxi (EP)-gyanta