©

Beton tartószerkezetek felújítása

Az építőiparban és a mélyépítésben nagy területtől kezdve a rendkívül igénybe vett jégtelenítő szerekkel terhelt építőelemek újraépítéséig

A Remmers stabilitás szempontjából érintett helyreállításhoz használt betonpótló rendszerei sokrétűen alkalmazhatók a magas- és mérnöki építészet építményeinél a lapos felhordástól kezdve egészen az extrém igénybevételnek kitett építőelemek profiljainak újbóli kialakításáig az olvasztószerrel kezelt területeken. Különösen kiemelkedő tulajdonság a nagyfokú ellenállás a szulfáttartalmú víz használatakor.

Kézi feldolgozás

A beton építőelemek kis felületű károsodását általában kézi felhordással állítják helyre. A betonpótló rendszer tapadóhidakat tartalmaz, hogy adhézióval biztosítva legyen a durva habarcs tapadása az előkészített alapfelületen.

©

A vasalás helyreállító passziválása szórásos felhordással

Az, ahogy a korróziót előidéző anyagok évtizedeken keresztül hatnak a beágyazott vasalásra, nemcsak elszórtan sérült helyeken mutatkozik meg a beton felületén, hanem egy nagyobb felületű sérülés alakul ki a betonfelület szélén, amely részben jóval az első vasalásréteg alatt is hat. Az ilyen építőelemek gazdaságos szilárdításához a legtöbb esetben csak egy nagy felületű helyreállítás az ésszerű megoldás. A helyreállítást szórásos felhordással ajánlatos elvégezni, nedves vagy száraz szórási eljárással.

A nedves szórásos eljárás során a készre kevert beton mechanikai úton, sűrűáramú szállítással jut a szóró fúvókába, ott a sűrített levegő szétbontja és egyenletesen elosztja az alapon. A szállítási folyamathoz csak egy korlátozott hosszúságú (rendszerint 40 m-es) tömlő használható. A száraz szórásos eljáráshoz képest a nedves szórásnál kevesebb por képződik és kevesebb a visszaverődés.

A száraz szórásos eljárás esetén a por állagú anyag pneumatikus úton, hígáramú szállítással jut a fúvókákba, ott válik vízzel összekeveredve felhordható habarccsá. Ezzel a szállítási eljárással hosszabb utakat lehet megtenni és magasabb helyekre lehet felvinni az anyagot. A nedves szóráshoz képest az az előnye, hogy kevesebb a gép tisztításával kapcsolatos ráfordítás, valamint hosszabb és magasabb helyekre lehet vinni az anyagot.

Kiöntőbeton

A Német Vasbeton Bizottság [DAfStb] „Beton építőelemek védelme és helyreállítása” című irányelvének 3. helyreigazításában szabályozta, hogy az új profilok kialakítása beton építőelemek helyett kiöntőbetonnal történjen.

A kiöntőbetont a kötés biztosításához vasalni kell, és összekötőhorgony segítségével hozzá kell rögzíteni a régi betonhoz. A kötéssel és szükség esetén a kényszerfeszültséggel kapcsolatban igazolásra van szükség. A nyomásterhelésnek kitett építőelemek profiljainak újbóli elkészítése során körbecsavart vasalást kell készíteni. A Remmers Betofix HQ6 terméket kiváló folyási tulajdonságok jellemzik, még a tömör területen lévő vasalásnál is.

Beton tartószerkezetek felújítása

10 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 1084

Szálerősített PCC/SPCC (RM/SRM) betonszerkezetek statikus helyreállításához/a DIN 19573 szabvány szerinti bevonóhabarcs

Termékszám 1087

Ásványi korrózióvédelem és tapadóhíd

Termékszám 0556

Nagy szilárdságú, duzzadóképes kiöntőbeton

Termékszám 1096

Szálerősítésű PCC - szárazhabarcs, betonból készült építőelemek statikus javításához.

Termékszám 1008

PCC finomspatulyázó

Termékszám 5782

Termékszám 5780

Betofix EM 2K-rendszer folyadék komponense

Termékszám 5777

PCC I betonpótló habarcs

Termékszám 5781

Termékszám 5779

Ásványi korrózióvédő és tapadóhíd