©

Keresztmetszeti szigetelés

A Remmers maximális biztonságot kínál még extrém nyomásterhelés esetén is

Az új W4-E vízbehatási osztály bevezetésével világos követelményeket határoztak meg a földdel érintkező falakra és falak alá keresztmetszeti szigeteléshez alkalmazható termékekkel kapcsolatban. Például az is a követelmények közé tartozik, hogy a kiválasztott szigetelési mód károk keletkezése nélkül vezesse le a vertikálisan ható terhelést, és elegendő mértékű nyírószilárdsága legyen a horizontális terheléssel szemben. A DIN 18533 szerint mindkét követelmény teljesíthető repedésáthidaló, ásványi alapú tömítőiszappal.

©

Kapilláris víz a falakban és a falak alatt (W4-E)

Ahogy az Eurocode 6 (DIN EN 1996) szabványban már 2012 óta rögzítve van, a keresztmetszeti szigeteléseknek most már a DIN 18533 szabvány szerint is képesnek kell lenniük a horizontális és vertikális mérhető terhelés kármentes elvezetésére. A padlólapok és a felmenő falazat közötti megfelelő nyírószilárdsággal rendelkező kötés alapján a repedésáthidaló, ásványi alapú tömítőiszapok beváltak ezen a területen.

A Remmers a tömítőiszap mellé a szabványnak megfelelőségen túl a nagyfokú biztonság elérése érdekében ebben az esetben az MB 2K terméket ajánlja. Ezt a hibrid terméket nemcsak kiváló tapadókötés jellemzi az ásványi alapú építőanyagokhoz, hanem az egyedülálló, gumigranulátum töltőanyagot alkalmazó technológiának köszönhetően háromszor nyomásállóbb a szabványban előírt paraméterekhez képest.

Erre bizonyítékul szolgál:

  • Általános építésfelügyeleti vizsgálati bizonyítvány az MDS vizsgálati alapelvei szerint
  • Eldeformálódásvizsgálat a szabvány terhelés háromszorosával (DIN EN 15814 is)

Keresztmetszeti szigetelés padlólapokon

Ahogy az Eurocode 6 (DIN EN 1996) szabványban már 2012 óta rögzítve van, a keresztmetszeti szigeteléseknek most már a DIN 18533 szabvány szerint is képesnek kell lenniük a horizontális és vertikális mérhető terhelést kármentes elvezetésére. A padlólapok és a felmenő falazat közötti megfelelő nyírószilárdsággal rendelkező kötés alapján a repedésáthidaló, ásványi alapú tömítőiszapok beváltak ezen a területen. A Kiesol MB speciális alapozó és az MB 2K ásványi alapú szigetelő termék kombinációja pontosan ezeknek a követelményeknek felel meg, továbbá optimális védelmet nyújt a kapilláris felszálló nedvességgel szemben.

1. Előkészítő munkálatok

Távolítsa el acélseprű vagy csiszológép segítségével a tapadást csökkentő összetevőket.

2. Alapozás

Hordjon fel a felületre egyenletesen Kiesol MB terméket. Az erősen szívó alapfelületeket nedvesítse elő vízzel.

3. Első szigetelőréteg

Egyenletesen hordja fel az MB 2K alapozót első szigetelőrétegként iszapoló eljárással. A belső oldalon kb. 50 cm ráhagyással készítse el a szigetelést.

4. Második szigetelőréteg

Hordja fel az MB 2K-t második szigetelőrétegként úgy, hogy az első felhordott réteg ne sérüljön meg.

5. A falazati réteg

A szigetelés megfelelő mértékű kiszáradása után falazza fel a felmenő falat.

©

Tömbös szigetelés – egyedi megoldás optimális védelemmel

A pincefal első kőrétegét ajánlatos teljesen leszigetelni annak érdekében, hogy az építőelem átnedvesedését idejekorán, már az építési fázisban meg lehessen előzni. Ehhez az MB 2K a megfelelő anyag. Az MB 2K-vel nemcsak a keresztmetszeti szigetelés kivitelezhető, hanem a mögénedvesedés elleni védelem is megvalósul a szabványnak megfelelően. Így a megterhelő várakozási idő vagy a váltakozóan egymást követő, bonyolult réteges megoldások kora már lejárt.

1. Előkészítő munkálatok

A kő felfalazása közben zárja le a nyílásokat falazóhabarccsal. Kerekítse le a falazat éleit.

2. Alapozás

Hordjon fel a felületre egyenletesen Kiesol MB terméket. Az erősen szívó alapfelületeket nedvesítse elő vízzel.

3. Első szigetelőréteg

Egyenletesen hordja fel az MB 2K alapozót iszapoló eljárással. Az első kőréteget szigetelje le teljes felületén, és mindkét oldalon vezesse ki a szigetelést a padlólapra min. 100 mm-re.

4. Második szigetelőréteg

Hordja fel úgy az MB 2K-t, hogy az első felhordott réteg ne sérülhessen meg (csak kőfelület).

5. Második falazati réteg

A szigetelés megfelelő mértékű kiszáradása után falazza fel a felmenő falat.

©

Keresztmetszeti szigetelés

4 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 300801

Speciális alapozó

Termékszám 301408

Többfunkciós épületszigetelés Egyesíti a flexibilis, repedésáthidaló, ásványi vízszigetelő habarcsok (MDS) és a bitumenes vastagbevonatok (PMBC) tulajdonságait

Termékszám 675225

Termékszám 300501

Folyékony késleltető