Lábazati szigetelés

A homlokzat átfedési területeinek biztonságos és tartós helyreállítása

Legyen szó akár – szigetelt vagy szigetelés nélküli – vakolt vagy nyers lábazatról, ez az épületek egyik leginkább igénybevett része. A felszálló nedvesség és a sótartalmú fröcskölő víz mellett a mechanikai hatások is az igénybevétel részei. Különösen a sérült illetve hiányzó szigetelés okozhat jelentős károkat.

Lábazati szigetelés MB 2K-val

Az épületek lábazatának területe tartósan különösen extrém igénybevételnek van kitéve. Míg a homlokzat efölötti részei rendszerint hosszú évekig említésre méltó károsodás nélkül megússzák, a lábazat területén gyakran előfordul a festék leválása, sókivirágzások vagy akár még a vakolat súlyos mértékű leesése is. A lábazati terület az összekötő kapocs a homlokzat és az építmény földdel érintkező területeinek szigetelése között. Ezért alapvetően minden látható és földdel érintkező területet meg kell vizsgálni és helyre kell állítani. A Remmers MB 2K egy innovatív szigetelő termék, amely különösen alkalmas ezeknek az átfedési területeknek a tartós és biztonságos szigetelésére. Az újító receptúrája alapján az MB 2K kivlóan tapad mind ásványi alapú, mind bitumentartalmú alapfelületekhez.

1 Alapozás

Készítse el az előkészített, ásványi alapú alapfelület alapozását Kiesol termékkel (1:1 arányban vízzel) a talaj felső szélétől minimum 30 cm-es magasságig.

2 Tapadóhíd

A Kiesol reakcióidején belül készítsen tapadóhidat WP Sulfatex-szel „friss a frissben”.

3 Kiegyenlítés

„Friss a frissben” ki kell egyenlíteni minden egyenetlenséget WP DS Levell segítségével.

4 Lábazati szigetelés

Hordja fel az MB 2K-ből készült szigetelést minimum két munkafázisban.

5 Lábazati szigetelés

Készítse el szakszerűen a lábazati szigetelést lábazati vakolattal a fröcskölő víz területén.

6 Vakolatszigetelés

Szigetelje le a lábazati vakolatot MB 2K-vel póruszáróan. A szigetelést vezesse ki min. 5 cm-rel a talaj felső pereme fölé.

7 DS Protect

Szerelje fel a DS Protectet a talaj felső szélének magasságára.

©

Padlóval érintkező nyílászárók szigetelése

Az átszivárgásokat, zárásokat vagy átfedéseket megfelelően hozzá kell kötni az építményszigeteléshez. A bejárati ajtók és a padlóval érintkező nyílászárók esetében ez különösen nagy kihívás. A hagyományos szigetelőanyagokat egyrészt nehéz felhordani, másrészt az ásványi alapú alapfelületek és a nyílászáró elemek közötti átmeneti területeken gyakran tapadási problémák alakulnak ki. Az MB 2K és a Fugenband SK 10 / SK 25 tömítőszalag kombinációjával a bonyolult átmenetek is jól szigetelhetők. Így főként a helyreállítás során problémamentesen összekapcsolhatók az új nyílászárók a már meglévő építményszigeteléssel.

1 Alapozás

Hordja fel egyenletesen a Kiesol terméket (1:1 arányban vízzel) a megtisztított, ásványi alapú alapfelületre. Az erősen szívó alapfelületeket nedvesítse elő vízzel.

2 Tapadóhíd

A Kiesol reakcióidején belül készítsen tapadóhidat WP Sulfatex-szel „friss a frissben”.

3 Kiegyenlítés

„Friss a frissben” ki kell egyenlíteni minden egyenetlenséget WP DS Levell segítségével.

4 A fugázószalag felragasztása

Ragassza fel a Fugenband SK 10 fugázószalagot az ásványi alapú alapfelületek és a nyílászáró elemek közötti átmeneti területre.

5 Tapadóhíd / karcos glettelés

Hordja fel az MB 2K-t karcos glettanyagként a Fugenband SK10 és a kiegyenlítő réteg átmeneti területére.

6 Lábazati szigetelés

Hordja fel az MB 2K-ből készült szigetelést minimum két munkafázisban (2 mm-es száraz vastagréteg).

7 Lábazati szigetelés

Ragassza fel a lábazati szigetelőlapokat MB 2K-val a teljes felületre. Hordjon fel MB 2K anyagot póruszáróan a szigetelőlapok felületére.

8 A szigetelés védelme

Szerelje fel a DS Protectet a talaj felső szélének magasságára.

©

Lábazati szigetelés

6 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 181001

Oldószermentes, egykomponensű szilárdító kovasavas (kovásító) koncentrátum

Termékszám 301408

Többfunkciós épületszigetelés Egyesíti a flexibilis, repedésáthidaló, ásványi vízszigetelő habarcsok (MDS) és a bitumenes vastagbevonatok (PMBC) tulajdonságait

Termékszám 043025

Rideg, ásványi, iszapolható vízszigetelő habarcs nagy szulfátállósággal

Termékszám 042625

Nagy szulfátállóságú vízszigetelő spatulyázóhabarcs

Termékszám 300501

Folyékony késleltető

Termékszám 480301

©

Azok számára, akik többet szeretnének tudni

A Remmers honlapján a lábazatépítési tudnivalókat tartalmazó oldalon [http://www.sockel-abdichtung.de/] számtalan ingyenes letölthető hasznos tudnivalót talál az épületek lábazatáról, pl. kalkulációs táblázatokat, teljesítményleírás mintákat és részletes műszaki rajzokat.

További információk