©

Burkolat alatti szigetelések

DIN 18534 – új szigeteléssel kapcsolatos szabvány a belső terek szigeteléséhez

Az építményszigeteléssel kapcsolatos új szabványsorozat bevezetésével az évek óta bevált több rétegű szigetelés is bekerült a szabványba. Az ilyen jellegű nedvesség elleni védelemmel kapcsolatos tervezési és kivitelezési alapelveket mostantól a DIN 18534 „Belső tér szigetelése” [„Innenraumabdichtung”] című szabvány szabályozza.

A földdel érintkező építményszigeteléssel kapcsolatos új szabályozással megegyező módon a tervezési alapelveket a DIN 18534 esetében is a szabvány 1. része tartalmazza. A szabvány többi része (2–6. rész) az anyagspecifikus szabályozások mellett részletes kivitelezési információkat tartalmaz az adott szigetelési építési módokkal.

A DIN 18534 szabvány 3. részében határozzák meg a folyékonyan felhordandó szigetelőanyagokkal történő szigetelés követelményeit. Itt a polimer diszperziók (tömítőanyagok) mellett a repedésáthidaló ásványi alapú szigetelőiszapokkal történő szigetelési módokra is kitérnek.

A Remmers rugalmas, polimerrel modifikált MB 2K vastagbevonata teljesíti az új DIN 18534 szabvány valamennyi előírását. A szövegkasírozott Fugenband VF sorozat fugázószalagjaival együtt a Remmers így egy minden területen engedélyezett rendszert kínál a kerámia burkolatok alatti nedvesség elleni védelemhez.

©

Az MB 2K hatékonysága a több rétegű szigetelésekben

Az MB 2K rendszer egyszerű felépítésének köszönhetően anyag és idő takarítható meg. Legyen szó akár iszapoló, akár glettelő eljárásról – az MB 2K új változata a jól alakítható állaga miatt nagyon egyszerűen és egyenletesen, sima felület kialakításával felhordható a szigetelendő felületre.

Az új kötőeljárás ezen felül lehetővé teszi a kevés várakozási időt. Már 4 óra elteltével olyan szintű reakció alakul ki, hogy problémamentesen végezhetők a következő megmunkálási lépések.

Erre bizonyítékul szolgál:

  • A Remmers Műszaki Ügyfélszolgálat (RTS) által végzett számtalan alkalmazástechnikai vizsgálat
  • Általános építésfelügyeleti vizsgálati bizonyítvány az MB 2K több rétegű szigetelésként történő alkalmazásához

Burkolat alatti szigetelések

7 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 300801

Speciális alapozó

Termékszám 301408

Többfunkciós épületszigetelés Egyesíti a flexibilis, repedésáthidaló, ásványi vízszigetelő habarcsok (MDS) és a bitumenes vastagbevonatok (PMBC) tulajdonságait

Termékszám 507101

Kiváló minőségű, filccel bevont, NBR-kaucsukalapú, prémium tömítőszalag

Termékszám 044515

Egykomponensű, rugalmas tömítő iszapolóhabarcs

Termékszám 281725

Flexibilis csemperagasztó

Termékszám 300501

Folyékony késleltető

Termékszám 482201

Erősítőfátyol egykomponensű multifunkcionális épületszigetelésekhez