©

Beton tartószerkezetek felújítása

Az építőiparban és a mélyépítésben nagy területtől kezdve a rendkívül igénybe vett jégtelenítő szerekkel terhelt építőelemek újraépítéséig

A Remmers stabilitás szempontjából érintett helyreállításhoz használt betonpótló rendszerei sokrétűen alkalmazhatók a magas- és mérnöki építészet építményeinél a lapos felhordástól kezdve egészen az extrém igénybevételnek kitett építőelemek profiljainak újbóli kialakításáig az olvasztószerrel kezelt területeken. Különösen kiemelkedő tulajdonság a nagyfokú ellenállás a szulfáttartalmú víz használatakor.

Kézi feldolgozás

A beton építőelemek kis felületű károsodását általában kézi felhordással állítják helyre. A betonpótló rendszer tapadóhidakat tartalmaz, hogy adhézióval biztosítva legyen a durva habarcs tapadása az előkészített alapfelületen.

©

A vasalás helyreállító passziválása szórásos felhordással

Az, ahogy a korróziót előidéző anyagok évtizedeken keresztül hatnak a beágyazott vasalásra, nemcsak elszórtan sérült helyeken mutatkozik meg a beton felületén, hanem egy nagyobb felületű sérülés alakul ki a betonfelület szélén, amely részben jóval az első vasalásréteg alatt is hat. Az ilyen építőelemek gazdaságos szilárdításához a legtöbb esetben csak egy nagy felületű helyreállítás az ésszerű megoldás. A helyreállítást szórásos felhordással ajánlatos elvégezni, nedves vagy száraz szórási eljárással.

A nedves szórásos eljárás során a készre kevert beton mechanikai úton, sűrűáramú szállítással jut a szóró fúvókába, ott a sűrített levegő szétbontja és egyenletesen elosztja az alapon. A szállítási folyamathoz csak egy korlátozott hosszúságú (rendszerint 40 m-es) tömlő használható. A száraz szórásos eljáráshoz képest a nedves szórásnál kevesebb por képződik és kevesebb a visszaverődés.

A száraz szórásos eljárás esetén a por állagú anyag pneumatikus úton, hígáramú szállítással jut a fúvókákba, ott válik vízzel összekeveredve felhordható habarccsá. Ezzel a szállítási eljárással hosszabb utakat lehet megtenni és magasabb helyekre lehet felvinni az anyagot. A nedves szóráshoz képest az az előnye, hogy kevesebb a gép tisztításával kapcsolatos ráfordítás, valamint hosszabb és magasabb helyekre lehet vinni az anyagot.

Kiöntőbeton

A Német Vasbeton Bizottság [DAfStb] „Beton építőelemek védelme és helyreállítása” című irányelvének 3. helyreigazításában szabályozta, hogy az új profilok kialakítása beton építőelemek helyett kiöntőbetonnal történjen.

A kiöntőbetont a kötés biztosításához vasalni kell, és összekötőhorgony segítségével hozzá kell rögzíteni a régi betonhoz. A kötéssel és szükség esetén a kényszerfeszültséggel kapcsolatban igazolásra van szükség. A nyomásterhelésnek kitett építőelemek profiljainak újbóli elkészítése során körbecsavart vasalást kell készíteni. A Remmers Betofix HQ6 terméket kiváló folyási tulajdonságok jellemzik, még a tömör területen lévő vasalásnál is.

Beton tartószerkezetek felújítása

10 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 108425

Szálerősített PCC/SPCC javító/gyorsjavító habarcs betonszerkezetek statikai helyreállításához

Termékszám 108725

Ásványi korrózióvédelem és tapadóhíd

Termékszám 055625

Nagy szilárdságú, duzzadóképes kiöntőbeton

Termékszám 109625

Szálerősítésű PCC javítóhabarcs, beton szerkezeti elemek statikai helyreállításához

Termékszám 110025

Szálerősített SPCC gyorsjavító habarcs betonszerkezetek statikai felújításához

Termékszám 100825

PCC finomsimító

Termékszám 577740

PCC I (RC) betonpótló habarcs beton szerkezeti elemek statikai helyreállításához

Termékszám 577915

Ásványi korrózióvédő és tapadóhíd

Termékszám 578025

Betofix EM 2K rendszerek folyékony komponense

Termékszám 578125

Szálerősített SPCC gyorsjavító habarcs beton szerkezeti elemek statikai helyreállításához