©

Energetikai helyreállítás

iQ-Therm – a Remmers intelligens belső hőszigetelő rendszere

A belső oldali hőszigetelés megváltoztatja a meglévő szerkezet termikus és nedvszívó tulajdonságait. A lecsapódó víz problematikája mellett figyelembe kell venni azt is, hogy megváltozik a szerkezet kiszáradásának folyamata is.

Az iQ-Therm, az általunk kifejlesztett, intelligens belső fal hőszigetelő rendszer egy rendszerben egyesíti a hajszálcsövesség, a hőszigetelés és a levegő páratartalmának szabályozását.

A külső falak belső szigetelései különleges módon befolyásolják a szerkezet építésfizikai viselkedését. Különösen a vízgőzdiffúziót, a lehetséges párabevitelt, és záporterhelés után a belső szigetelés miatti korlátozott kiszáradási potenciált kell a rendszer méretezésénél figyelembe venni a megfelelő vastagságú hőszigetelő anyag kiválasztásához.

A korlátozottan mozgatható szerkezeti elemek, mint a favázas szerkezetek felülete, vagy az inhomogén keresztmetszetű falképzők, különlegesen jóindulatú belső hőszigetelő rendszereket igényelnek a különböző építésfizikai tulajdonságok alapján. A favázas szerkezetek felületén alapvetően előfordulhat a túlszigetelés veszélye, és a teljes szerkezeti elem kiszáradásának ebből adódó akadálya.

A belső szigetelések az utólagos külső szigetelések ill. magszigetelés alternatíváját vagy kiegészítését képezik. Míg ezeknél a rendszereknél a teherviselő falazat a szigetelés meleg oldalán található, a belső szigeteléseknél a lecsapódó víz lehetőségét ill. veszélyét mindig figyelembe kell venni.

Beltéri hőszigetelő rendszerek

4 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 023705

Mosható, oldószer- és lágyítószermentes, ásványi beltéri falfesték

Termékszám 022820

Klímaszabályzó vakolat

Termékszám 023601

E-üveg alapú erősítő szövetháló

Termékszám 023220

Felületi simítóglett és finomvakolat