rolling machine©

Felhordási technológiák

Egyedi lakkrendszerek és megalapozott szaktudás a berendezéstervezés területén

Az ipari gyártásban a felületi rétegbevonatokat nagyon gyakran hengerléssel vagy szórásos eljárással hordják fel. A manufaktúrákban alkalmazott poharas pisztolytól az automatizált szóróautomatákon keresztül az egészen komplex hengerlőberendezésekig objektumtól függően a legkülönfélébb technológiákat kell kiszolgálni. A lakkozási folyamatok általában folyamatvezéreltek, és a lakkozó- és szárítóberendezésekkel együttműködve zajlanak. A Remmers Industrielacke támogatást nyújt Önöknek a lakkrendszer egyéni kiválasztásában, és ezen felül megalapozott szaktudást kínál a berendezéstervezés területén.

Szóróautomata

A szóróautomatákat egyedi megoldásként, vagy egyeztetett előkezelő, tisztító, szárító és szállító berendezésekkel kiegészítve, komplett festőberendezésként lehet használni. Az állandóan magas szintű minőségi normához a lakkozó berendezésen végzett szóró lakkozásnál a következő paraméterek pontos beállítása szükséges: szivattyú bemeneti nyomása, beállított hígító és viszkozitás, anyagnyomás, szivattyú típusa és áttétele, fúvóka/levegőkupak/beállítási szög, porlasztónyomás, pisztolyok típusa/száma/távolsága és sebessége, a berendezés előtolása és felhordási mennyiség.

Öntéses felhordás

Az öntőgépeket folyékony közegek nagy felületű anyagokra való felhordására használják, különösen lakk és diszperzió esetén. Alkalmazhatóak enyvnél és ragasztónál, valamint oldószertartalmú és oldószermentes lakkrendszerekhez. Emellett különösen alkalmasak magas viszkozitású, magas pigmentarányú, vizes közegekhez, és sugárzásra kikeményedő rendszerekhez.

  • Csík- és repedésmentes öntött fólia a szabadalmaztatott öntőrendszer révén
  • A legcsekélyebb felhordási mennyiségek, és tűrésmentes öntött fólia
  • Gyors tisztítás a moduláris részegységek révén
  • Rugalmasan használható az opcionális szivattyúk és töltőrendszerek révén

rolling machine ©

Hengerléses felhordás

A hengerlő lakkozást a keringethető rétegbevonó anyagok egy oldalas, felülről történő felhordására használják sík munkadaraboknál. Itt a rétegbevonó anyagot egy forgó gumihenger továbbítja a munkadarab felületére. A munkadarabot egy alépítményen szállítószalag szállítja a hengerlő gépen keresztül. A szalag és a felhordó henger itt azonos sebességgel fut (előtolás). A felhordó henger és az adagoló henger közötti állítható résen keresztül állíthatók be a lakkfelhordási mennyiségek. Emellett az adagolóhenger sebessége és forgásiránya (azonos irányban – ellenirányban futó) szabályozható. A felhordási mennyiségek ezen keresztül még finomabban szabályozhatók. A kombi lakkokhoz, színtelen és színes lakkokhoz egy lakkozó berendezésben több lakkozó hengert lehet beállítani. A lakkozó berendezéshez – a pácok és lakkok felhordását szolgáló hengerlő felhordó berendezés mellett – hozzátartoznak a megfelelő szárító és kikeményítő berendezések is.

Az eco Intézet tanúsítása

A parkettához készült, kombi UV rendszerfelépítésünket, mely áll a vízbázisú UV-Primerből, az UV akril speciális alapozóból, az UV-SIS alapozóból, valamint az UV akril parketta-fedőlakkból, az eco-Intézet ökológiai termékvizsgálatnak vetette alá és azt tanúsította. A vizsgálati kritériumokban meghatározott határértékek kivétel nélkül teljesültek. Itt mindenekelőtt az emissziós anyagok és összetevők elemzéséről van szó.

Elolvasható jegyzőkönyv

©

Highlight: Direkt és digitális nyomatfelépítés

A direkt és digitális nyomást biztosító szerkezetek területén a legújabb technológiákkal és műszaki szakértelemmel rendelkezünk. Itt a nyomógépek beépíthetők a meglévő lapos gépsorokba. Az átmenő folyamatban a lakkhenger helyén lévő direktnyomó henger teszi teljessé a technológiai teljesítőképességet.

A digitális nyomás területén a szinte végtelen lehetőségek mellett a direkt nyomásnak is nagy kialakítási játéktere van a designt és az egyedivé tételt illetően. Így a legkülönfélébb dekorok, de akár teljes színek is megvalósíthatók. Az eredmény abszolút homogén és fedő felületeket ad még csekély felhordási mennyiségnél is – a szóró szerkezetekkel teljesen ellentétben.