©
Tárgy: {0}

Legyen a gyerekszoba a színek birodalma!

kedd, 24.11.2020

Az aktuális lakberendezési trendek a letisztult, minimalista dizájnt helyezik előtérbe, melyet túlnyomóan a visszafogott, egyszerű színek alkalmazása jellemez az enteriőr kialakítása során. Más azonban a helyzet, ha a gyerekszobáról van szó, hiszen itt lényeges szempont, hogy a család legfiatalabb tagjai kedvüket leljék a kis birodalmunkban.

Ennek megoldása viszont nem mindig egyszerű, hiszen sok gyerkőc pont a saját szobáját szereti legkevésbé, mert olyan „unalmas” dolgok történnek ott, mint például a délutáni alvás, melyért a legtöbb lurkó nem kifejezetten lelkesedik. Adódik tehát a feladat, hogy olyan enteriőrt alakítsunk ki, amely a kicsiknek is kedvére való. Mi lehet ilyenkor a segítségünkre? Természetesen a színek, a minták és a különböző figurák, melyek megjelenhetnek a falakon, a bútorokon vagy a padlón. Fontos, hogy amellett, hogy a gyermek tetszését elnyerje a helyiség, a picik egészségére is vigyázzunk minden felhasznált anyag tekintetében.

A Remmers, hintalovas logóval ellátott felületkezelőivel ez nem okozhat problémát, mert az így megjelölt kül- és beltéri faápolók mind megfelelnek az EN71/3 szabványnak, ezért alkalmasak gyerekjátékok, bútorok vagy akár a gyerekszoba padlójának kezelésére is. Mit is jelent ez? Ha ezekkel az anyagokkal ápoljuk vagy díszítjük gyermekünk szobájának fafelületeit, nem kell aggódnunk, ha esetleg a gyerkőc megnyalja vagy megrágcsálja a fát, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy semmilyen veszélyt nem jelent a legkisebbek egészségére sem. Ezekkel a termékekkel az is lehetséges, hogy bevonjuk a gyermekeket szobájuk végső kialakításába, együtt festhetjük például a bútorokat. Ez közös időtöltésnek is nagyszerű, ezenkívül az együtt díszített bútordarab kedvesebb is lesz a kicsik számára, ha ők maguk is részt vesznek annak elkészítésében.

Igazi színkavalkádot csempészhetünk a gyerekszobába a Remmers Deckfarbe vízbázisú fedőfestékének segítségével, mely sokféle színben elérhető a visszafogott szürkétől a legélénkebb pink, sárga vagy akár kék és zöld színekig.
Ha pedig valami egyszerűbbre vágyunk vagy valamely fafelület természetes szépségét szeretnénk hangsúlyozni, a természetes gyanta és lenolajbázisú viaszlazúr, a Wohnraum-Lasur lehet segítségünkre. És ez csak két termék a Remmers számos gyermekbarát felületkezelője közül!

A Remmers EN71/3 szabványnak megfelelő termékeivel valóban csak a fantázia szab határt a gyerekszobák dekorálásában.