©

Vegyi favédelem

Védelem az időjárás viszontagságaival és egyéb hatásokkal szemben

Csoportosítás két felhasználási területre

1. Teherhordó és/vagy támasztó építőelemek (pl. fedélszékek)

DIN 68800, 3. rész: Megelőző vegyi favédelem teherhordó és/vagy támasztó építőelemekhez.

Ez a szabvány kötelezően előírja a favédelmi intézkedéseket a teherhordó építőelemekhez a veszélyeztetés kialakulásához vezető építménykárok elleni védekezés miatt.

A szükséges vegyi favédelmi intézkedések az építészeti intézkedések mellett az egyes veszélyességi osztályokra irányulnak. A Remmers-termékekhez a favédő szerek megfelelő alkalmazási eljárását a veszélyességi osztálytól függően választjuk ki.

Megjegyzés: Ha a statikus igénybevételnek kitett építőelemeknél nem szeretnének vegyi favédelmet alkalmazni, akkor az adott szerkezetre alapvetően a DIN68800 szabvány 2. részét (konstruktív favédelem) kell alkalmazni. A vegyi favédő szerek alkalmazása elhagyásának az az előfeltétele, hogy végre kell hajtani a DIN 68880
2. részében meghatározott építészeti intézkedéseket.

2. A fa és a fa alapanyagok bevonatolása DIN EN 927-1 szerint

A kültéri faanyagokhoz alkalmazott bevonatoló anyagok és bevonatrendszerek a DIN EN 927-1 szabvány szerint alkalmazási szintekre vannak osztva. Az egyes alkalmazási területeken az adott építőelem felhasználásától, gondozásától és felújításától függően születik döntés. Valamennyi Remmers termék esetében fontos funkció a víz behatolásának – a nedvesség ki-és bejutásának – elkerülése, és ezáltal a fa duzzadásának és zsugorodásának elkerülése.

Kiegészítő információ: A DIN EN 927-2 szabványban vannak meghatározva és definiálva a kültéri fára alkalmazható bevonatrendszerek teljesítménykritériumai a DIN EN 927-1 szabványban meghatározott alkalmazási kategóriák és igénybevételi körülmények alapján.

Az Induline prémium bevonatok az alábbi dokumentált, kitűnő tulajdonságaik alapján sikeresen átmentek a vizsgálatokon:

  • Kiemelkedő időjárásállóság
  • Hosszabb a felújítások közötti időtartam
  • Optimális nedvestapadás
  • Kiváló UV-védelem
  • Kitűnő nedvességszabályozás
  • Minimális hajlam az elridegülésre és kitűnő színstabilitás

©