©

Feldolgozási utasítások – Olajok és viaszok

Az olajok és viaszok számtalan felhasználás esetén jelenthetnek megfelelő választást

Általános feldolgozási utasítások

Munkavégzés feleslegátvétellel vagy anélkül?
A keményviasz-olajnál és a HSO-118 [eco] esetében 20-30 perc behatási idő után nem maradhat anyagfelesleg a felületen – különösen nem a szívóképes helyeken. Különben a száradási folyamat elhúzódhat. Az alapfelület szívóképességét a fa csiszolása befolyásolja. Minél finomabb a fa csiszolása, annál kevesebb olajat vesz fel a fa, és annál csekélyebb mértékű a fa így elért védelme. A HWS-112 feldolgozásánál ezzel szemben a felesleg a felületen maradhat!

Színes, olajozott felületek
A keményviaszolaj, a HSO-118 [eco] és a HWS-112 színezett formában is beszerezhető. Különösen abban az esetben, ha az adott termék miatt feleslegátvétellel kell dolgozni (HSO-118 [eco] és keményviaszolaj), a színárnyalat-intenzitás korlátozott!

Tisztítás és ápolás
A rendszeres ápoláshoz ajánljuk a Remmers törlő ápolóját olajozott padlókhoz [eco]. Ezáltal az olajozott lépcsők és padlók optimálisan állapotban fenntarthatóak.

Tájékoztatás az öngyulladás vonatkozásában
Az olajjal szennyezett textíliák (pl. tisztítórongyok, munkaruházat vagy szűrőpaplanok) öngyulladásra hajlamosak lehetnek, ezért azokat tűzálló hulladéktartályban kell gyűjteni és ártalmatlanítani. Ezeket a textíliákat alternatív módon vízzel is be lehet nedvesíteni és a szabadban szárítás céljából kiakasztani. A szórt por csapadékokat rendszeresen, tűzbiztosan kell ártalmatlanítani, hogy a szórt por gyulladása elkerülhető legyen. A friss szórt port összeseperve kell hagyni kiszáradni. Öngyulladás veszélye (DGUV tájékoztató 209-046)