Businessman standing inside office building and using smartphone©

„iQ-Lator” alkalmazási szoftver

Helyben végzett számítások a DIN 4108-3 szerint

Az iQ-LATOR 2.0 egy innovatív program a higrotermikus számításhoz, optimalizáláshoz, és a többrétegű külső falszerkezetek kimutatásaihoz, különösen a kapillárisan aktív anyagok esetén. Lehetővé teszi a többrétegű, egy dimenziós szerkezetek (falak, tetők, stb.) nyugalmi állapotú számítását a DIN 4108-3 szabvány szerint. A hagyományos Glaser sémával ellentétben az iQ-Latorba beépített számítási algoritmus a folyékony víz szállítását is figyelembe veszi.

Újdonságok a 2.0 verzióhoz

  • A hőáramirányok megválaszthatóak, az eredő számítási paraméterek automatikus előbeállítással kerülnek beállításra
  • Egyszerű, áttekinthető felületek
  • Kétnyelvű beállítás lehetséges (német/angol)
  • Széles spektrumot felölelő módon összeállított anyag-adatbank
  • A céglogó beállítható
  • Az új beállító párbeszéd-funkció számos egyéni felhasználói, általános és nyomtatási beállítást tesz lehetővé
  • A különböző szabványok klíma-peremfeltételei megválaszthatóak (DIN 4108-2 hővédelem, DIN 4108-8 penész, DIN EN ISO 6949 az energiaigazolásokhoz (nemzetközi szinten érvényes))
  • A kimeneti adatok a különböző szabványok 4108-2 (2013 / 2014) szerint lehetségesek
  • A légrétegek hőátmeneti ellenállásait a rendszer kiszámítja
  • Az iQ-Lator támogatja a Mac és Windows operációs rendszereket

iQ-Lator rendelési nyomtatvány / anyagadat-csomagok

Az iQ-Lator teljes verzióként, beleértve a különböző építő- és hőszigetelő anyagok már telepített adatbankját, egyenként 180,59 euró mértékű licenszdíjért plusz ÁFA rendelhető. Itt lehetőség van arra, hogy teljesen egyénileg további anyag-jellegadatokkal egészítsék ki a kínálatot.

Az iQ-Latorban már meglévő anyag-jellegértékek kiegészítéseként itt további anyagadat-csomagokhoz juthatnak hozzá.

„Az idegen tartalmak, melyekre a linkek továbbnavigálnak, nem tartoznak felelősségi körünkbe, és azokat nem tekintjük sajátunknak. Nem vállalunk felelősséget az ott megadott információk, különösen az anyag-jellegértékek helyességéért, teljességéért és aktualitásáért.”

Az egy kutatási projekt keretében fejlesztett MASEA adatbank, az energetikai felújítások MASEA-anyagadat-gyűjteménye tartalmazza az iQ-Lator-hoz használható anyagadatokat. Itt a jellegzetes anyag-jellegértékek átfogó gyűjteményéről van szó. Ez az interneten a www.masea-ensan.com címen szabadon hozzáférhető. Kérjük, vegye figyelembe a kiválasztott fizikai mértékegységeket és az ebből eredően adott esetben figyelembe veendő tényezőket az átszámításhoz!

A demóverzió ingyenes letöltése

©