©

Régi épületek

Újjászületett téglahomlokzatok – A rendszerbe integrált értékmegőrzés

A tégla az emberiség egyik legrégebbi építőanyaga. A téglahomlokzat azonban nemcsak téglákból áll, hanem a téglák közötti hézagokból is. A károk keletkezésének alapja lehet, ha valamelyik építőanyagba sok nedvesség jut. A Remmers védelmi rendszer tartós védelmet nyújt a behatoló nedvességgel szemben, és garantálja a maximális tartósságot.

A vakolt homlokzat a leggyakrabban alkalmazott homlokzattípus. Ennek oka többek között a formabeli és színbeli sokoldalúság. A homlokzatokhoz a hagyományos habarcsvakolat mészből és cementből készül. Emellett létezik a hőszigetelő vakolat, amely hőszigetelő alapvakolatból és víztaszító ásványi alapú fedővakolatból áll. Ez az átlagos vastagságú, tömör falakhoz alkalmazott vakolattípus ötvözi a jó szigetelést a megfelelő építésfizikai tulajdonságokkal.

A téglától és a modern építőanyagoktól eltérően a terméskő esetében nemcsak a kövek formája, színe és felületi minősége különböző, hanem a fizikai és kémiai tulajdonságaik is jelentősen különböznek. Épp ezért különösen fontos az állag hosszú távú megőrzése érdekében az eredeti anyag megóvása és a javításhoz felhasznált új anyagok összehangolása. A Remmers Steinfestiger nevű kőszilárdító termékünket világszerte használják a történelmi szempontból értékes kultúrjavak megóvásához.

A Fachwerk stílusú épületek gondozása, az építmény védelme régebben nem okozott problémát, és a ház lakói és tulajdonosai, továbbá a kézművesek magától értetődő feladatuknak tekintették ezt. Manapság nőttek a kényelmes lakókörnyezettel kapcsolatos követelmények – ezzel ellentétben nincs már meg a „Fachwerk” épületszerkezettel kapcsolatos régi tapasztalati tudáskincs és know-how. Ennek következtében a Fachwerk épületeken számtalan károsodás keletkezett. A Remmers Fachwerk felújító rendszerével első ízben sikerült teljesen pótolni ezt a hiányt.

Régi épületek

64 terméket találtunk:
 

Nézet

Termékszám 4953

Termékszám 5265

Termékszám 0220

Vizes műanyagdiszperziós alapú habarcs feljavítószer

Termékszám 2100

Folyékony védőszer-koncentrátum a könnyező házigomba ellen falazatban

Termékszám 0400

WTA szerinti előszóró habarcs

Termékszám 0401

Sótároló, pórusos alapvakolat a WTA szerinti, nedvesség és só által terhelt falazatokra alkalmazott javítóvakolat-rendszerhez

Termékszám 0408

Ásványi finomvakolat

Termékszám 0675

Savas tisztítószer

Termékszám 0672

Savas tisztítószer

Termékszám 0671

Tenzidoldat szennyeződés, szennykéreg, por, olaj- & zsírlerakodás eltávolítására

Termékszám 0666

Tisztító paszta városi szennyeződések eltávolítására

Termékszám 1368

Festéklemaró és graffiti eltávolító

Termékszám 0676

Speciális tisztítószer a zöld elszíneződések eltávolítására teraszról, kövezetről és falazatról

Termékszám 0673

Baktericid, fungicid és algicid hatású kombinált termék, bezöldült és bezöldülésre hajlamos építőanyagok tisztítására ás alapozására

Termékszám 6438

Mély alapozó hidrofób és rögzítő hatással

Termékszám 0725

Vizes, hidrofóbizáló és szilárdító tulajdonságú mélyalapozó

Termékszám 2909

Termékszám 0642

Alapozó hidrofób hatással